DDD
RO EN

Reducerea risipei alimentare

Joi, 16 aprilie 2020

Risipa alimentară este o problemă ecologică dar și una etică, mai ales în această situație globală dificilă care afectează în special persoanele vulnerabile. Pentru că în perioada Sărbătorilor tindem să cumpărăm mai multe produse alimentare și, implicit, să aruncăm mai multă mâncare, readucem în atenție principalele cauze ale risipei alimentare. Cum putem combate asta? SIMPLU: ținând cont de câteva strategii de reducere a risipei alimentare pe care fiecare dintre noi, cu un efort minim, le poate pune în practică. La nivelul României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă are un rol activ în lupta împotriva risipei alimentare și în sporirea securității alimentare. Acțiuni concrete - în urma unui proces de consultare, Guvernul României a adoptat, pe 30 ianuarie 2019, normele de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare pe întreg lanțul agroalimentar. Astfel, toți operatorii economici din sectorul agroalimentar sunt obligați să întreprindă măsuri de prevenire a risipei alimentare.

Folosim cookies pentru a vă furniza o experiență de navigare cât mai plăcută și a personaliza serviciile web pe care vi le oferim.

Confirmând "Da, accept", vă exprimați consimțământul privind condițiile de utilizare. În orice moment al navigării, vă puteți configura preferințele, accesând "Setări cookies".

Setări cookies